Цвета Караянчева: Гласувах за редовно правителство, правителство на разума, което да ни изведе от инфлационната криза (Снимки+Видео)

Валери КОВАЧЕВ

Бившият председател на Народното събрание и водач на кандидатската листа за народни представители на Коалиция „ГЕРБ – СДС“ в Девети кърджалийски многомандатен избирателен район Цвета Караянчева гласува в 135-та избирателна секция в СУ „П. Р. Славейков“ в квартал „Възрожденци“ в Кърджали. Тя предпочете хартиената бюлетина.

Гласувах с хартиена бюлетина, защото това е право на избор. Много се радвам, че се върна тази възможност. Българските граждани трябва да могат да избират, дори и един избирател да иска да гласува с хартия, трябва да има тази възможност. Аз гласувах така, както гласуват в цяла Европа, както гласуват по света демократичните общности. Така Цвета Караянчева отговори на запитването на журналисти – защо гласува с хартиена бюлетина.

Гласувах за редовно правителство, което да има четиригодишен мандат. Правителство на разума, което да ни изведе от тази инфлационна криза, от тези галопиращи цени, да направи възможното да се приеме час по-скоро бюджет, защото ситуацията, в която се намираме е изключително тежка. Неприемането на бюджет няма да доведе до добро бъдеще на страната, заяви още Цвета Караянчева.

Тя призова всички избиратели, които отиват до избирателните урни да заявяват дали искат да гласуват с хартия или с машина, защото получавала сигнали, че в някои от секциите умишлено някои членове на комисиите не показват бюлетините и непрекъснато призовават избирателите да гласуват на машина. Моля да бъда коректни и да уважат правото на глас на всеки български избирател, заяви Караянчева.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *