Полицията в Кърджали задържа и втория мъж, свързан с изборни нарушения Вчера задържаха председател на подвижна секционна комисия

Нов живот

Тази нощ за срок до 24 часа в Районно управление-Кърджали е задържан 59-годишен във връзка с разследване по чл.167, ал.2 от Наказателния кодекс.

По образуваното вчера наказателно производство работят разследващ полицай и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Кърджали. Това съобщи Регионалният пресцентър на МВР.

Както „Нов живот“ информира, късно следобед в неделя в Областната дирекция на МВР бе арестуван в село Стремци 45-годишен мъж. По информация от РИК това е Бирол Тасим Юсеин, председател на подвижна избирателна комисия номер 163 в Кърджали.

Арестът е извършен след получен сигнал в ОДМВР-Кърджали за неправомерни действия при гласуване в подвижна избирателна секция в населено място в областта са предприети действия за изясняване на случая.

В сигнала се твърди, че две длъжностни лица са попълвали бюлетини вместо избиратели и фактически са упражнявали влияние да се гласува за определена политическа сила.

Вчера комисар Атанас Чотров, началник сектор „Охранителна полиция“, обясни, че се издирва второ лице на 59 години.

 

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *