Дългата изборна нощ в Кърджали приключи, ЦИК прие книжата без забележки Няколко души от чакащите колабираха, намеси се медицинският екип

Валентина ИВАНОВА

Предадохме снощи в 2 часа в София в ЦИК – видеозаписващите устройства, флашките, смарт картите, протоколите на всички секции с разписките и основния протокол на РИК за приключване на избора. Не е имало никакви забележки от страна на ЦИК. Дори Кърджали не е бил последен – предадохме 20-ти поред от 31 РИК в страната, съобщи за „Нов живот“ председателят Павел Гатев.

Павел Гатев

 

Както той вече коментира по-рано, забавянето се дължи предимно на грешно попълнени протоколи.

Последните два часа от 11,30 до 1,30 ч. сме отчитали протоколите на Кирково и Крумовград, по обратен начин. Те бяха перфектни и това ускори работата на корегите от РИК при приемането.

Основният извод, който Гатев прави в заключение е, че хората в секциите не са били подготвени как да попълват протоколите. Това не е по вина на Районната комисия, която не ги е обучила своевременно, а защото съставите в СИК бяха променяни многократно в последните дни и часове преди вота. Затова отговорност носят политическите партии, смята председателят на РИК.

Тези последни заменки се отразиха зле и на участващите в СИК, защото им се наложи да чакат часове наред във фойетата на театъра. Няколко души дори колабираха и се наложи намеса на наличния спешен медицински екип, осигурен от РИК.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *