Вече приемат заявки за участие в голямото надпяване в Неделино Двадесет и вторият национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен ще се проведе на 1, 2 и 3 септември

Нов живот

Готов е Статутът за двадесет и втория национален фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие в Неделино. Той ще се проведе на 1, 2 и 3 септември 2023 г. Право на участие в него имат всички деца, младежи и девойки, учители по музика, свирачи и танцьори от цялата страна. Те ще бъдат разпределени в пет възрастови групи: първа – от 4 до 7 години; втора  – от 7 до 11 години; трета  – от 12 до 17 години; четвърта – от 18 до 22 години; пета- от 22 години нагоре.

Разделите за участие са пет: индивидуални изпълнители; група за изворен фолклор и народни обичаи; групи за автентичен фолклор и камерни изпълнения; инструментални групи и оркестри; танцови групи и ансамбли.

Заявки за участие могат да се подават до 28 юли 2023 г. в общинската администрация в Неделино, както и на електронния адрес на общината.

Националният фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие се организира от община Неделино и Министерството на културата .

 

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *