Ансамбъл „Родопа“ гостува в Кърджали с новия си спектакъл „Изтървани ритми“

Фолклорен ансамбъл “Родопа” – Смолян ще представи новия си спектакъл, трилогията “Изтървани ритми” пред кърджалийска публика на 18 април в театрално – музикален център – Кърджали (театър “Димитър Димов”) от 19.00 часа.

Кърджали е първият град, след родния Смолян, в който ансамбъла ще представи част от спектакъла. На сцената в театъра ще бъде представена втора част от трилогията с подзаглавие – “Изтървани стъпки”. В тази част акцента е върху танцьорите в ансамбъла. Другите две части са с подзаглавия – “Изтървани ноти”, в която главна роля имат духовия оркестър на общината и народния оркестър, и “Изтървани песни” с акцент върху народния хор. Всяка от трите части е с продължителност един час.

“Това са музика, песни и танци, които се родиха по време на годините на ковид пандемията, когато нямахме възможността да осъществяваме регулярните си срещи с любимата си публика”, казва главния художествен ръководител Адриян Петров.

След Кърджали ансамбъл “Родопа” гостува в Троян и Сопот на 3 и 4 май, а на 6 май гостуват в Златоград, на празника на чевермето. Очаква се спектакъла “Изтървани ритми” да  бъде представен и зала 1 на НДК.

Като домакини, на фолклорен ансамбъл “Родопа” е възложена задачата за спектакъл, под режисурата на Адриан Петров в “Родопска вечер” – един от дните на Роженския събор, който тази година ще се проведе от 14 до 16 юли.

Източник: smolyandnes.com

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *