В състезанието за иновативност на ЕГ „Христо Ботев“ всички са победители

С творчески лаборатории и презентиране на проекти възпитаници и учители от ЕГ „Христо Ботев“ демонстрираха креативност и талант. Дейностите са по проект „Иновативно училище“, в който ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали участва от самото начало.

Темата, по която работиха тази година беше избрана от 12-те глобални теми за устойчиво развитие. Ученици и учители имаха възможност да разгърнат собствените си интереси и потенциал в творческа среда, да дадат изява на своите индивидуални способности и умения, независимо от учебното  съдържание. Предизвикателството за тази година беше формулирано в съответствие с една от глобалните  теми за устойчиво развитие.  „Уча, творя, създавам“ беше темата, по която екипите трябваше  да потърсят своя различен прочит и да представят проекти, свързани както с научния подход, така и с разгръщането на творческите умения.

По повод дейности по Национална програма „Иновации в действие“ и иновативната седмица в ЕГ „Христо Ботев“ гостуваха ученици и учители от НЕГ „Гьоте“- Бургас , ПГПЗЕ „Захари Стоянов – Сливен и ПЕГ „Екзарх Йосиф“-Разград. Гостите присъстваха на представянето на проектите и останаха впечатлени от креативността и таланта на възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“.

Журито оценяваше проектите по предварително зададени критерии и определи първенците за всеки випуск. Най-младите ботевци от випуск осми клас се представиха блестящо и борбата за първите три места бе изключително оспорвана. Първи са 8А клас, на второ място се нареждат 8В клас, на трето място се класират 8Г клас.

Подреждането  във випуск девети клас е: първо място за 9Б клас, на второ място се класира 9Г клас, на трето място 9Д клас.

При десетокласниците подреждането на челната тройка е: на първо място се класира 10Е клас, на второ място – 10В клас, а третото място беше спечелено от екипа на  10Д клас.

Във випуск 11 клас класацията е следната: на първо място се класира 11Д клас, втората позиция бе спечелена от 11Г клас, а с почетното трето място бе отличен екипът на 11Е клас.

Наградите, плакети и грамоти за класираните на първите три позиции за всеки випуск и торти за всички участници, бяха осигурени от Обществения съвет, Училищното настоятелство и община Кърджали.

Ръководството на гимназията, членовете на журито и членовете на експертния съвет поздравяват всички ученици и ръководители на екипи от ЕГ „Христо Ботев“ за прекрасните идеи и проекти, които бяха впечатляващи. Специални благодарности и за институциите и родителите, които подкрепиха начинанията на учениците и направиха възможно всички участници в иновативната седмица да се почувстват победители.

Текст и снимки: ЕГ „Христо Ботев“ 

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *