С концерти на Анелия и Есил Дюран откриват амфитеатъра в Джебел С тържества на 19 и 20 май отбелязват празника на града и Деня на демокрацията

Нов живот

Истински букет от изпълнители ще се качи за първи път на сцената на новоизградения амфитеатър в Джебел. Той ще бъде открит официално на 19 май за празника на града.

Двудневните тържества отново ще са повод за хиляди усмивки по лицата на жителите на общината и нейните гости.

След мевлид в централната градска джамия ще започне официалната част , която ще предшества богатата музикална програма. През целия ден на сцената ще се изявяват танцови фолклорни групи от читалища в региона и град Бурса. Джебел ще се разлюлее вечерта и с концертите на Неджи Закиров, Ведат Билир и Есил Дюран. След лазерното шоу пък купонът продължава с участието на DJ Maestro.

Програмата продължава и на следващия ден. Състезание по майсторско управление на велосипед ще бъде последвано от представление на талантите от Общинските детски комплекси в областта на площад „19 май“.

Изложба на картини от местни художници, куклено шоу за децата, джелибол игри за малки и големи на стадиона, шах турнир, футболна среща на ветерани са включени и в празничния 20 май.

Вечерта музикалната програма продължава с изпълненията на фолклорна група “Sevgi Korosu” от Бурса, а кулминацията ще бъде концерт на Анелия.

„19-ти май се превърна в една значима дата от близката история на Джебел. Стремежът на джебелчани за свобода постави началото на демократичните промени в България. Те показаха, че човешкото достойнство и чест са над всичко и няма да приемат унижението!

Нека и тази година, този ден да бъде повод за много усмивки, защото заедно променяме Джебел, а вече и надграждаме! Превръщаме родното си място в такова, каквото всички искаме да бъде – чиста, красива, развита и модерна европейска община! Заповядайте на площад „19-ти май“ в Джебел в ,Деня на демокрацията“!, призовава кметът Неджми Али.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *