В Момчилград усилено се готвят за първия в Източните Родопи фермерски фестивал

Валери НЕДЯЛКОВ

Продължава усилената подготовка за първия в Източните Родопи Фарм фест, които ще се проведе на 27 и 28 май в Момчилград в подножието на лесопарк „Момчил юнак “ на ливадите в района на хотел „Конака“, каза председателят на Сдружение „Обединени български животновъди“ Бойко Синапов. Организатори на събитието са община Момчилград и браншовата организация „Обединени български животновъди“  с подкрепата на Министерството на земеделието.

Целта ни е да покажем всички местни породи животни на изложението, което подготвяме.  В него могат да се включат всички животновъди от областта, като приоритет ще имат  животновъдите от община Момчилград.  Ще покажат традиционни местни ястия от животински продукти, приготвени от фермери. Ще поканим всички мандри и месопреработвателни предприятия от областта да изложат своите продукти. Подготвили сме богата фолклорна програма и през двата дни. Участниците във фестивала ще видят ръчно стригане на овце, както е било преди, уточни Бойко Синапов.

Гости на фермерския фестивал ще бъдат представители на Министерството на земеделието, на браншови животновъдни организация от цялата страна, както и всички общински кметове от област Кърджали. Официалното откриване ще бъде на 27 май в 11 часа.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *