Джебелчани се сдобиха с най-модерната физиотерапевтична апаратура в Европа

Джебелчани ще могат да ползват най-модерната физиотерапевтична апаратура в Европа в изцяло реновиран Център за рехабилитация.

Кметът Неджми Али откри Филиал на специализираната болница за рехабилитация „Родопи“. Той се намира на втория етаж на бившата поликлиника в града и предлага доболнична и болнична помощ по физикална терапия, моторна и психична рехабилитация, балнео и климатолечение.

„С удоволствие откривам новата придобивка, която е част от програмата за развитие на Джебел, мандат 2019-2023, относно полагането на грижи за здравето на населението. Изцяло реновираният Център за рехабилитация предлага богата гама от физиотерапевтични процедури в уютна атмосфера, извършвани от квалифицирани специалисти. Това е още една стъпка в доближаването ни до европейските стандарти, към които се стремим във всяка сфера на живота“, заяви кметът на Джебел Неджми Али.

Той поясни, че помещенията са били реновирани още миналата година, като идеята е била в изпълнение на Програмата за развитие на общината да бъде предизвикан интерес от потенциални партньори с готовност да инвестират средства в подкрепа на здравето на хората. „Това се случи днес и е ярко свидетелство, че Джебел се превръща в атрактивно място за инвестиции, дори в такава специфична дейност“, допълни Неджми Али.

От услугите на медицинския център може да се възползва всеки, който има проблем с централната нервна система; периферна нервна система; заболявания на опорно-двигателния апарат; кардиологични заболявания и детска церебрaлна парализа (ДЦП)

Към настоящия момент процедурите, които се предлагат са: ултразвукова терапия, TENS, йонофореза, фонофореза, вакуум терапия, електростимулация, ултрависокочестотна терапия, лазертерапия, магнитотерапия и светотерапия.

Предстои във Филиала на специализираната болница за рехабилитация да бъдат канени специалисти от Пловдив и София. Това ще става след скрининг изследвания и анализ на най-често срещаните заболявания на хората в региона.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *