Джан Мехмед от Кърджали е най-добрият актьор на немски Дванадесетокласникът от Езикова гимназия „Христо Ботев“ обра овациите на фестивала на ученическите театри

Нов живот

ЕГ „Христо Ботев“ беше домакин на  Двудневен фестивал на театъра на немски език. Млади актьори демонстрираха творчески талант и езикови умения, представяйки визията за училището на бъдещето.

Фестивалът „Завесата се вдига на немски език“ се провежда под патронажа на Гьоте институт, ZfA, Министерството на образованието и науката и Министерството на външните работи на Германия. Домакин на тазгодишния фестивал бе ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали, а директорът на училището госпожа Даниела Павлова – поздрави всички присъстващи на форума.

С богата концертна програма, подготвена от възпитаници на ЕГ „Христо Ботев“, бе открит националния театрален фестивал, а водещите на проявата Елиф Махмуд и Даная Римпопова, представиха гостите на културния форум: доктор Аксел Байер – ръководител на езиков отдел към Гьоте институт – България и Дебора Лавал – ръководител на отдел „Култура и връзки с медиите“. Водещите на събитието прочетоха поздравителен адрес от името на РУО – Кърджали, а кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис изпрати кошница с цветя.

Журито, оценяващо представянето на финалистите бе с председател доктор Аксел Байер и членове Екатерина Алтънкова, Сибиле Шабанска, Розелин-Елен Шмих. Комисията беше изключително впечатлена от таланта и езиковата подготовка на младите театрали, а ръководителят на театралното студио на немски език в ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали госпожа Радка Попгеоргиева бе щастлива от постижението на  дванадесетокласника Джан Мехмед, награден за мъжка роля.

Учениците от ЕГ „Христо Ботев“ демонстрираха своите театрални умения и знания на немски език пред публика от различни възрасти. Те изпълниха ролята си в представлението с голяма отдаденост и професионализъм, което допринесе за успеха на цялото събитие.

Присъствието на д-р Аксел Байер на театралното представление беше още едно потвърждение за значимостта на културните взаимодействия между България и Германия. Той изрази своето възхищение към учениците от ЕГ „Христо Ботев“ и ги похвали за техните изяви на сцената.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *