Младите огнеборци на Черноочене са първенци на регионалното състезание в Кърджали

Исмет ИСМАИЛ

Отборът на Средно училище „Христо Смирненски“ село Черноочене, като представител и на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“-Кърджали, на проведеното днес регионално състезание „Млад огнеборец“ спечели първо място сред шестте отбора от областта.

Отрядът на СУ „Христо Смирненски“ се върна с купа, грамота, златни медали и награди за участниците връчени от Комисар Сергей Заимов – директор на РД „ПБЗН“ -Кърджали.

В края на месец април чернооченския отбор стана 1-ви сред водещи градски училища на проведеното районното състезание на младежките противопожарни отряди – Кърджали, и се класира за участие в областно първенство.

Отрядът се готвеше активно с нагласа най-малко да е сред призьорите, сподели Юлияна Райчева – наставник на отбора.

Тя подчерта, че по този начин подрастващите по този начин се запознаят с опасността от възникване на пожар, основните причини за неговото възникване и начините на поведение. С подготовката се стремим да изградим трайни навици на поведение при възникване на извънредни ситуации, допълни Юлияна Райчева.

Отрядът е извънкласна форма, с която се повишава противопожарната култура на подрастващите.

Младите огнеборци преминават теоретична и практическа подготовка, провеждат тренировъчна и спортно-състезателна дейност и участват в информационно-разяснителни кампании сред хората.

За успеха ги поздрави и гл. инспектор Митко Николов – началник на РС „ПБЗН“ – гр. Кърджали.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *