Осем учители от община Кърджали бяха наградени от Министерството на образованието с Грамота Неофит Рилски (Снимки)

Валери КОВАЧЕВ

Осем учители от община Кърджали бяха удостоени от Министерството на образованието и науката с Грамота Неофит Рилски по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  Наградите им бяха връчени днес в Регионалното управление на образованието в Кърджали от началника на Управлението Демитра Спасова. Отличените са Сюлейман Мустафа от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Севинч Еминова от ОДК, Росица Христова от СУ „Йордан Йовков“, Иванка Марчева от  училището в Миладиново, Нигяр Наим и Галина Недялкова от Езикова гимназия „Христо Ботев“ и Звезделина Гечева и Атанаска Мишонова от СУ „Отец Паисий“.

24 май е денят, в който отправяме благодарност към нашите учители, към творците и хората на духа, към тези които градят устоите на нацията ни, каза в приветствието си Демитра Спасова. Тя благодари на учителите за труда, който полагат в тези трудни за образованието времена. За пореден път показвате, че професията учител е мисия, която следвате всеотдайно. Заслужавате дълбока признателност за усилията и обичта, която раздавате от себе си, за да изградите нашите ученици, като достойни и знаещи личности, изтъкна Демитра Спасова.

Грамотата Неофит Рилски се присъжда за дългогодишна, цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *