Абитуриенти огласиха Ардино

Гюнер ШЮКРИ

38 зрелостници от Випуск 2023 на Иновативно средно училище „Васил Левски“ в Ардино с бурни възгласи и мощно отброяване от 1 до 12 огласиха централните улици в града. Момчетата и техните дами дефилираха пред близки, родители и приятели и граждани в своята първа звездна вечер.

Традиционната проява навръх 24 май, Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност се превърна в истински празник за родопския град. Дворът на най-голямото ардинско училище се изпълни с празнично облечени младежи, преподаватели и родители.

Директорът Аника Петрова лисна менче с вода за здраве, късмет и успех, преди абитуриентите да излязат от сградата на учебното заведение и им пожела попътен вятър. Учителите, особено класните ръководители на зрелостниците Велизара Добрева и Нарин Чобанова, изпратиха с радост, но и с лека тъга своите възпитаници на тържествената церемония.

Развълнуваните абитуриенти споделиха, че  никога няма да забравят от кое училище са тръгнали. Благодариха на своите учители и родители и си пожелаха успешен старт в живота.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *