Йовковци изпратиха Випуск 2023 в Деня на българското слово

Денят на българското слово започна в СУ “Йордан Йовков“ в радостна атмосфера, с изключително вълнение и оживление, под звуците на безсмъртния химн на Кирил и Методий. С цветя в ръце, с танци и песни за Светите братя, йовковци показаха своето отношение към този велик празник.

Сред официалните гости на тържеството в училището бе инж. Себахтин Риза- секретар на  Община Кърджали, който произнесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Кърджали – д-р инж. Хасан Азис. Празника уважиха и Марияна Георгиева – директор на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – гр. Кърджали, Ани Димитрова – директор на Център за кариерно ориентиране, гр. Кърджали и Марияна Ликовадиректор на Дом на културата – град Кърджали, които също поздравиха всички с празника  и отправиха благопожелания  за здраве и бъдещи успехи.

На този тържествен ден учители и ученици, родители и гости казаха: „На добър час!“ на дванадесетокласниците от „Йовков“. В последния си учебен ден зрелостниците застанаха пред цялото училище, предадоха знамето и дадоха дума винаги да се гордеят, че са възпитаници на школото.

Недялка Кюпрюджиева, директор на училището, поздрави присъстващите по случай Деня на просветата и културата и пожела успешен път  на абитуриентите от Випуск 2023. Мъдрите й думи изразяваха ясни послания: „Нека всеки от нас помни своя род и език! Нека запазим жив пламъка на духовното безпокойство, защото буквите са ни дали знанието, а то винаги гледа в бъдещето!“

Тя връчи грамоти и награди за отличен успех, за издигане престижа на СУ „Йордан Йовков“ и множество призови постижения на зрелостниците и  на учениците от I до XI клас.

Кюпрюджиева  изрази благодарност към всеотдайния труд на учителите на „Йовков“ и награди за висок професионализъм  и принос в развитието и утвърждаването на името на учебното заведение Людмила Чаушева – заместник-директор, Айлин Тасим – начален учител и учител по изобразително изкуство, госпожа Ваня Енчева- ст. учител по биология и здравно образование, госпожа Златка Куклева – ст. учител по немски език и господин Нурай Нури – ръководител на направление „Информационни и комуникационни технологии“.

След края на тържеството йовковци се включиха с  ентусиазъм в шествието на учебните заведения, посветено на празника. Пред Паметника на освободителите учениците от СУ „Йордан Йовков“, заели призови места на международни и национални конкурси и приети за студенти във висши учебни заведения,  бяха наградени от кмета на Община Кърджали – д-р инж. Хасан Азис.

Клуб „Журналист“

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *