Близо 2000 участници и гости очакват на етнофестивала в Минерални бани

КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ организират 20-и Юбилеен международен детски етнофестивал „Децата на Балканите с духовност в Европа“. Той ще се проведе на 31 май и 1 юни в с. Минерални бани, област Хасково. Съорганизатор на събитието е Община Минерални бани, съобщават от синдикалната организация.

Тази година в 20-ото юбилейно издание на детския фестивал ще се включат близо 2000 участници и гости, в т.ч. 50 групи и 80 индивидуални изпълнителя, от 19 области и 26 населени места от територията на цяла България, 17 танцови групи и индивидуални изпълнители от чужбина – от Босна и Херцеговина, Молдова,  Северна Македония, Сърбия, Турция и Черна гора. Ще бъдат представени над 70 училища, читалища, детски градини, центрове и школи от България и извън пределите на страната ни.

20-ия Юбилеен международен детски етно фестивал ще се открие на 31 май 2023 г. от 10,00 ч. в Летния театър на с. Минерални бани, Хасковска област и ще продължи до следобедните часове на 1-ви юни, когато ще се извърши официално награждаване на участниците и ще се проведе Галаконцерт.

Преди официалното откриване, музикални групи от всички националности, представени в етно фестивала ще се включат в празнично шествие, водено от Забавно-духов оркестър при Община Димитровград и малки  артисти от ОЦТИ „Галаксико“.

Източник: haskovo.live

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *