В Център Д-р Петър Берон показаха красиви кътчета от България Изложбата привлече вниманието на ученици и учители от Кърджали

Нов живот

Изложба ,,Красиви кътчета в България“ бе показана в Център ,,Д-р Петър Берон“- Кърджали. Тя бе посветена на пет бележити дати през месец май. Това са: 9 май – Ден на Европа, 11 май – Ден на Св.Св. Кирил и Методий – покровители на Европа, 18 май – Международен ден на музеите, 19 май – Патронен празник на Центъра, 24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост, Ден на българската журналистика  и Празника на народните читалища.

Изложбата е инициатива на старши учител Пенка Христова и представи 25 фотоса на красиви кътчета в България – изгледи от родните места на наши видни възрожденци, художници и писатели. Представени са също 12 красиви природни пейзажи. Картините дадоха чудесна възможност на ученици, родители, учители и гости на Центъра да се пренесат на едно вълнуващо ,,пътешествие“ из красивите кътчета на България, да си припомнят рождените места на наши видни личности от историята ни, да съпреживеят красотата на природата в България, да осъзнаят потребността от нейното опазване.

В изложбата имаше включено кътче ,,Лично творчество“: 8 акварела на Пенка Христова и 15 творби на ученици от I клас на тема ,,Природа” и ,,Нашите първоучители”, постиженията на децата от 41 Национални детски конкурси.

Експозицията разгледаха М. Георгиева, директор на РЦПППО, и нейния екип, В. Грудева от Общински съвет по наркотични вещества, ученици  и преподаватели от ОУ ,,Св. Климент Охридски”, родители на ученици от Центъра, Петя Чобанова – експерт ,,Приобщаващо образование“ от РУО.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *