Внимание: Катастрофа, нарязан асфалт и хиляди румънци по пътя Хасково – Стара Загора

Ремонти и интензивен трафик заострят вниманието на шофьорите по пътя Хасково – Стара Загора, сигнализираха читатели на Haskovo.info.

През последните дни хиляди румънци са се запътили към Гърция и на моменти се образуват колони по пътя към Южната ни съседка между Стара Загора и ГКПП „Маказа“. Допълнително шофьорите трябва да внимават и на няколко места близо до границата между областите Хасково и Стара Загора заради извършващи се ремонти на пътното платно.

В района на село Бял извор поне на 5 места се извършва изрязване на асфалтовата настилка, за да бъде поставена нова. На два от участъците работници се грижат за осъществяването на пропускателния режим, като периодично спират движението по едното платно и пропускат автомобилите по другото.

На поне 3 места обаче сигнализация няма и шофьорите разбират в последния момент, че се налага рязко да намалят скоростта или да спрат, което създава предпоставки за инциденти, алармират пътуващи.

Те призовават шофьорите да изострят вниманието си.

По обяд от Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че в участъка между селата Бял извор и Тракия е станала катастрофа и движението е в едната лента.

Междувременно на Маказа се образуваха колони от чакащи да преминат в гръцко. В пиковите часове опашките достигат 3 км.

Източник: haskovo.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *