Над 100 звездни постижения бяха отличени на тържествена церемония на 2 юни – патронния празник на Езиковата гимназия „Христо Ботев“

Нов живот

Един народ измерва своята култура и образованост с успехите на младите хора, а високият професионализъм и всеотдайност доказват, че да си учител, не е просто професия, а призвание.

Заключителен акорд на мероприятията на ЕГ „Христо Ботев“ – град Кърджали, свързани с честването на 2 юни, постави тържественият коктейл за награждаване на изявените ученици и техните преподаватели от Гимназията.

Начало на тържеството бе дадено от учениците от фанфарния оркестър с ръководител Мария Митрева, които с красивите си униформи и завладяващата музика докоснаха сърцата на всички присъстващи.

След приветствие от ръководството на ЕГ „Христо Ботев“ бяха връчени наградите на „Звездния отбор“ на училището – ученици, отбелязали изключителни успехи през годината и покорили олимпийските върхове на международните и националните кръгове по различните учебни предмети, извоювали призови места на конкурси и състезания в страната и чужбина.

Пъстрата мозайка от талантливи гимназисти, които достигнаха върхови постижения в национални олимпиади, състезания и конкурси през тази учебна година, изпълни сърцата и на учителите, и на родителите с радост и с вяра, че расте едно умно и достойно поколение. Всички изявени ученици получиха грамота за високи постижения и издигане престижа на Гимназията и лента „Изявен ученик“, а родителите – благодарствено писмо от ръководството и учителския колектив.

За висок професионализъм и всеотдайност в работата директорът  Даниела Павлова  връчи грамоти и на 26 учители, които с постиженията на учениците си утвърждават за пореден път авторитета на Езиковата гимназия не само на областно, а и на национално и международно ниво.

„Благодарим на всички, които бяха част от нашия празник! Благодарим Ви, че споделихте гордостта от успехите на нашите възпитаници!“, допълват от ръководството на кърджалийското учебно заведение.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *