Бивш депутат от ДПС влиза в групата на ПП-ДБ

Бившият депутат от ДПС в 43-ото НС /2014-2017 г/ Бюнямин Хасан влиза в парламента като депутат от „Продължаваме промяната – Демократична България“ на мястото на избрания за министър-председател Николай Денков, предаде БНР. Хасан беше втори в шуменската листа на коалицията. Бил е председател на общинската организация на ДПС в региона, кандидат за кмет и зам.-областен управител, но напусна през 2017 г. През последните години се занимава с местно самоуправление, секретар е на Община Хитрино

Трима нови депутати влизат на мястото на избраните за министри Асен Василев, Атанас Славов и Андрей Цеков. Те са от Хасково – Веселин Недев, от Стара Загора – Радослав Василев; и двамата бивши депутати в предишното Народно събрание; и от 24 избирателен район-София – Росица Пандова. Преди 10 години тя е била кандидат-депутат от листата на „Ред, законност, справедливост“, партията на Яне Янев.

Всички нови депутати са представители на „Продължаваме промяната“.

Настоятелството на фондация „За нашите деца“, с пълно мнозинство, е избрало Мариана Тасева за изпълнителен директор на организацията, след като досегашният председател Иванка Шалапатова пое поста министър на труда и социалната политика. След 26-годишна дейност за фондацията, д-р Шалапатова допринесе за промяната в живота на над 22 000 деца и семейства в България, подчертават от „За нашите деца“.

Четиримата лидери в коалиция ПП-ДБ ще поемат ръководството на парламентарната група. Това съобщи пред БНР съпредседателят на ПП Кирил Петков. Промените се налагат заради избора за министър-председател на акад. Николай Денков, който ръководеше групата заедно с Атанас Атанасов от ДСБ.

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *