Парфюми ментета откриха на Капитан Андреево От началото на година митничарите са открили над 500 хиляди „маркови“ стоки

Нов живот

16 167 артикула, по-голяма част от които парфюми със знаци на търговски марки задържаха митническите служители на Митнически пунк Капитан Андреево. Стоките са открити при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.
При един от случаите на 06.06.2023 г. на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока от Турция за Германия. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват сред декларираната стока 9073 парфюма и тоалетна води, носещи лога на известни марки.

При втория случай на 04.06.2023 г. при щателна митническа проверка между декларираната стока, превозвана от Турция за Босна и Херцеговина митническите служители откриват 6904 парфюма, 113 чифта обувки и 77 чифта чехли, всички с обозначения на световноизвестни марки. Парфюмите не са били декларирани, т.е. не са фигурирали в документите към товара и на практика са контрабанда. На водача- сръбски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците.
В изпълнение на Регламент 608/2013 за случаите ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки, които да се произнесат дали задържаните декларирани и недекларирани стоки нарушават интелектуални права на съответните марки.
От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 500 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *