В навечерието на Курбан Байрам община Черноочене дари месо на нуждаещи се семейства В Комунига отново се изви най-дългата опашка за бонбони

Исмет ИСМАИЛ

В навечерието на големият мюсюлмански празник Курбан Байрам Община Черноочене спази традицията да осигурява пакети с прясно месо на нуждаещи се семейства от района, по предварително изготвени списъци от кметовете и кметските наместници на селата.

Сред големите дарители са шивашка фирма “Бамес“, верига хранителни магазини „Сезай маркет“ и дърводобивна фирма „Стил лес-77“.

Ръководството на Община Черноочене спази и многогодишен обичай да заколи жертвено животно.

Общинският курбан е даден преди началото на празника, в т. нар. ден „Арефе“ с молитва, отправена от имамина в джамията в Черноочене Шабан Мюслюм.

На ритуала присъстваха кметът на Община Черноочене Айдън Осман, председателят на Общински съвет Бедрие Газиюмер, съветници, служители, кметове и кметски наместници на населени места, и граждани.

За поредна година местното Народно читалище „Никола Вапцаров 1957“ в чернооченското село Комунига и кметството, със съдействието на Община Черноочене организираха празнична програма за обогатяване на денят „Арефе“.

Малчуганите от чернооченското село Комунига традиционно извиват най-дългата опашка за бонбони. Празнично облечени рано сутринта над 200 деца от селото и съседните населени места се събират в центъра на Комунига, за да получат сладкиши и други лакомства от местните жители.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

1 Отговор

  1. АНОНИМЕН каза:

    yalancilar iki kurbanin arkasina 200 kisi durupta bakin veriyoz bunlari demek ayiptan ote ngunah yaziklar olsun size

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *