Учат децата в Момчилград как да карат колело безопасно Общината ги кани на безплатно обучение

Нов живот

Обучение по безопасно управление на велосипед ще бъде организирано в Момчилград това лято. То ще продължи цял месец и ще се провежда два пъти седмично – понеделник и сряда от 8 до 10 часа.

Обучител и инструктор е познато име от миналите години – местният велосипедист Желю Митков. Желаещите да се включат в обучението ще преминават по предварително определени маршрути и ще трупат опит в реални ситуации като участници в движението.

Официалното откриване на обучението ще бъде на 11 юли /вторник/ от 8.30 часа в градския парк.

Инициативата се провежда за поредна година от Община Момчилград, съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Центъра за обществена подкрепа. Идеята на организаторите е да се обогатят знанията на най-малките участници в движението по пътищата.

Желаещите могат да се запишат безплатно, като родителите им трябва да попълнят декларация за участие в обучението, която може да се получи в Община Момчилград, ет. 2, стая 5. Необходимо е да бъде представено медицинско удостоверение.

Обучението по безопасно управление на велосипед е поредната инициатива в Момчилград, насочена към децата през лятната ваканция. От 11 юли стартира и „Плувно лято 2023“, в което могат да се включат всички желаещи деца от община Момчилград на възраст 6 до 12 години.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *