Утре започва Месецът на Турция в Кърджали Форумът на приятелството се реализира заедно с община Одрин

Нов живот

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис посети Одрин заедно с районния мюфтия Басри Еминефенди и енорийския отец Петър Гарена, по покана на своя колега Реджеп Гюркан.

Целта на визитата бе да бъде поканена  побратимената община да бъде основна част от организацията и провеждането на месеца на Турция в Кърджали.

По време на разговорите уточнихме програмата, по която Одрин ще участва в инициативата. Коментирахме и бъдещи съвместни проекти между двете общини в различни сфери.

Побратимената ни община Одрин ще участва в Месеца на Турция в Кърджали с концерт на музикална група към общината, която наброява около 30 души, сподели инж. Хасан Азис след посещението.

В програматна на Месеца на Турция ще бъде представена изложба на керамично изкуство, ще бъдат проведени съвместни срещи с представители на бизнеса от двете общини, както и ще бъде показано изкуството ебру в Кърджали /уникална турска техника за рисуване върху вода/.

Симфоничният оркестър на Тракийския университет пък ще направи своеобразен подарък към кърджалийци с концерт за всички жители и гости на града. Департаментът по изящни изкуства към Университета ще представи своя изложба, и ще бъде показан известният танц на дервишите.

Месецът на Турция в Кърджали стартира на 7 юли.

По време на гостуването в Одрин делегацията от Кърджали се срещна и с вр. и.д. Валия на Одрин Съдкъ Зехин.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *