В комплекс „Басейна“ в Момчилград тържествено откриха „Плувно лято 2023“ За участие в курса, който е безплатен, са се записали 120 деца от цяла община

Нов живот

В истински детски празник се превърна откриването на „Плувно лято2023“ в Момчилград. Тържеството се проведе в комплекс „Басейна“. Над 120 деца от цялата община на възраст от 6 до 12 години са се записали за участие в курса, който е безплатен и се организира от община Момчилград, МКБППМН и ЦОП. Заниманията ще продължат цял месец.

Децата ще бъдат тренирани от лицензирания инструктор Янчо Станков. Община Момчилград е осигурила медицинско лице, което ще присъства на всяка една тренировка.

„Децата и спортът са сред основните ни приоритети. С откриването на традиционното „Плувно лято“ в Момчилград съчетаваме двете в едно.

Убедена съм, че децата на Момчилград чакат с нетърпение момента, в който ще започнат заниманията. Освен приятните часове, прекарани в басейна, участниците в курса ще придобият и умения да плуват, но ще получат полезни съвети по безопасно поведение във водата. Това са неща, които са от полза на човек през целия му живот“, заяви Илкнур Кязим.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *