Кърджалийски гимнастички спечелиха престижното шесто място на Вторите Балкански игри по естетическа и групова гимнастика

Нов живот

Със златен медал и шесто място приключи тридневното участие на двата отбора гимнастички на СКЕГГ „Афродита“ – Димитровград във Вторите Балкански игри по естетическа и групова гимнастика, в които взеха участие 62 отбора от 8 държави. Състезанието се проведе в Бургас в спортна зала „Младост“ с любезното съдействие на Българската Федерация по Естетическа и групова гимнастика, Министерството на младежта и спорта и Община Бургас.

Клуб „Афродита“ участва с два отбора в дългата програма – във възраст 10-12 г. и 12-14 г. Треньорът Яна Михайлова отчита страхотно представяне на гимнастичките. Златен медал завоюва отборът във възраст 12-14 г. в състав Наталия Митева, Ивет Иванова, Маргарита Иванова, Жансет Борисова, Яна Александрова и Даная Иванова. „Дългоочаквани медали за тях. Трудът винаги се възнаграждава. Отборът е изграден преди пет години и оттогава не спира да се развива. Златото бе естественият резултат от работа, упоритост, амбиция и лишения“, споделя Яна Михайлова. И добавя, че успехът на по-малките, заели шесто място, е равносилен като успех. Престижното 6-то място и класирането на финалите за гимнастичките във възраст 10-12 г. в състав Александра Димитрова, Хавин Исмаил, Стефани Шопова, Кристияна Петкова, Зорница Радева и Виктория Кьосева, е повече от успех. Този отбор е съставен само от кърджалийски гимнастички и е сформиран от няколко месеца от амбициозни и всеотдайни момичета, които искат и ще бъдат победителки. Тренират неуморно, особено през ваканциите и не спират да се развиват.

Перфектната и завладяваща композиция по песента „Катерино моме“ впечатлява с артистичност и сложност на изпълнението.

Изключителна заслуга за успеха на двата отбора имат помощник-треньорите Даяна Михайлова – съставила и двете съчетания, Камелия Иванова, Теодора Ненова и Жени Желева.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *