Проверка на Нов живот: Климатиците във всички градски автобуси в Кърджали работят Оплакванията на пътниците от жегата вече са в миналото

Валентина ИВАНОВА

Всичките 14 автобуса на фирма «Арпезос бус», обслужваща градския транспорт в Кърджали, вече са оборудвани с климатици. Утихнали са недоволствата на гражданите, че в жарките летни дни им се налага да се возят в ужасно гореща обстановка. Сега дори оплакванията на пътниците са насочени в обратна посока. Те често искат от шофьорите да спират или намаляват силата на охлаждането в  салона. На такъв случай се натъкнахме в автобус номер 6 за квартал «Гледка», където възрастни жени се жалваха от студ.

Управителят на транспортната компания Георги Георгиев обясни за «Нов живот», че е имало сигнали за неработещи климатици в 5-6 рейса. Вече са закупени и монтирани нови климатични уредби, за да се създаде комфорт в автобусите през летните жеги.

Припомняме, че автобусите, закупени в края на 2022 година, са по-големи и по-комфортни от старите, подходящи са за градски превоз, имат достатъчно пространство. Предвидени са за 40 и нагоре пътуващи. Макар да са втора ръка, седалките им са здрави, меки и още изглеждат като нови. Опазването им зависи от клиентите.

Майка с дете в рейс номер 5 увери, че е имало период, в който климатикът не е работил, но сега е по-добре, защото не слизаш изпотен и зачервен. В същото време няма отваряеми прозорци и капандури, пред които да влиза свеж въздух. Тя сподели друг проблем. Новите жилищни кооперации във «Възрожденци» вече са доста отдалечени от сегашните спирки. Явно не знаеше, че вече е внесено предложение в Общинския съвет за удължаване на някои маршрути. Очаква се то бъде обсъдено и прието на следващата сесия.

В момента най-дългата линия на «Арпезос Бус» е: ПАЗАРА. Този маршрут започва от Пазара и свършва в село Пепелище. Покрива над 11 км и има 15 спирки. А най-кратката линия е номер 14. Тя започва от Пазара и завършва на ул. «Ангел Кънчев». Изминава 4 км с 7 спирки.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *