Хиляди се очакват за Международната среща „Момчилград винаги в сърцето ми“ Празничната програма в дните между 24 и 29 юли ще бъде изключително богата и разнообразна

Нов живот
Хиляди се очаква да вземат участие в 14-ата международна среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“. По традиция тя се провежда в последната седмица на месец юли, когато повечето напуснали родния край се прибират в него. Организатор на Международната среща е Община Момчилград и както винаги празничната програма в дните между 24 и 29 юли е изключително богата и разнообразна.
В първия ден на инициативата ще стартира с любителски турнир по пейнтбол, който ще се проведе в землището на село Груево. В градския парк „Нури Адалъ“ в 17 часа ще бъдат открити две изложби – „Старият Момчилград“ и „Любимите места на Момчилград“. От 18 часа в Балканската библиотека „Иляз Ходжа“ стартира турнир по шахмат за любители. Официалното откриване на празниците ще бъде от 20 часа в градския парк, а стартът ще бъде даден от обичаната българска певица Тони Димитрова.
Със спортна стрелба в стрелбището край село Прогрес в 9,30 часа ще стартира втория ден. От 15 часа в кафе „Пилето“ ще се проведе турнир по популярната в Момчилград игра ОКЕЙ. Денят ще завърши с Вечер на толерантността с участие на групи и представители на посолства на страните от Балканския полуостров. Събитието включва музикална програма с групи от Сърбия и Турция и представяне на изложбен щанд на Албания. Вечерта ще завърши с концерт на Христо Паскалев – Паскал под надслов „Балканите в сърцето ми“, който ще започне от 20 часа в градския парк.
На 26 юли програмата включва турнир по спортен бридж, който ще се проведе от 14 часа в кафе „Орхи“. От 17 часа в парк „Нури Адалъ“ ще бъде открита изложба „Властелините на Родопите“ на фондация „По-диви Родопи“. Тя ще може да се разглежда в продължение на 3 дни. Останалата част от деня е посветена на децата на Момчилград. Вълшебни работилници, шоупрограма за деца, фейс арт и много други изненади обещават организаторите във Вечерта на децата. Тя ще започне от 17,30 ч. в градския парк и ще продължи с музикална програма в 19,00 ч.
Демонстративна футболна среща между ветераните на „Родопи-1935“ е предвидена от 19 ч. на 27 юли на стадион „Хасан Семерджи“. От 20 ч. в градския парк ще започне програма с участието на Влади Въргала и попфолк певицата Ая.
На 28 юли денят ще започне с турнир по тенис на маса от 9 ч. в спорна зала „Родопи“. От 20 часа в градския парк ще има музикална програма с участието на латино-регетон дуета „Торино&Пашата“.
Последният ден на международната среща – 29 юли ще започне със станалия традиционен парад на ретро автомобили. Класическите возила ще могат да се разгледат в парк „Нури Адалъ“ от 10 часа. По обяд участниците в ретро парада ще направят обиколка по основните улици на Момчилград.
Няколко часа ще продължи последната проява от международната среща на момчилградчани. Стартът на заключителния концерт ще бъде даден от 19,90 часа, а първо на сцената ще се качи танцова група „Елика“. След нея са предвидени приветствия от почетни граждани и официални гости на община Момчилград. Програмата ще продължи с концерт на турската мегазвезда Ханде Йенер и диджей Чагън Кулачоглу. 17-ата международна среща ще завърши с тържествена заря.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *