Отличиха двама славейковци в международен конкурс Дванадесетокласничката Ана-Мария Славкова е трета в раздел „Мултимедийни презентации и видеопослания“

  • Димитър Димов получи приз ца научен ръководител

Нов живот

Трето място в раздел „Мултимедийни презентации и видеопослания“ достигна абитуриентката от СУ „Петко Рачов Славейков“ Ана-Мария Славкова. Във възрастова група 8-12 клас нейната разработка за пореден път впечатлява журито и е отличена. В момента амбициозната девойка се записва в Пловдивския университет, където по първо желание е приета да се обучава в специалност „Английска филология“.

Награда като научен ръководител и консултант получава и преподавателят по история и гражданско образование в СУ „П. Р. Славейков“ Димитър Димов. Неговият приз е за видеофилма, посветен на подписването на Санстефанския мирен договор със заглавие „Санстефанския мирен договор – неосъществения идеал“, заснет и монтиран от учениците от ръководената от Димов Школа „ИстОрика“.

Международният ученически конкурс „Заедно в ХХІ век“ се реализира от Фондация „Устойчиво развитие за България” и Организационен комитет с участието на: Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.                                    Темите тази година са „Мир за всички на планетата“; „145 години от края на Руско-турската освободителна война 1877-1878 г., Освобождението на България и възстановяването на българската държавност“.

Конкурсът има за цел да стимулира интереса на учениците за запознаване с историята и бъдещето на международното сътрудничество, да формира в подрастващото поколение чувство на приятелство между народите и стремежа за мир, а чрез средствата на изкуството да се даде възможност за творческата изява на учениците.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *