Вижте докъде стигна строителството на новата детска градина във „Възрожденци“ /СНИМКИ/

Продължава строителството на новата детска градина в квартал „Възрожденци“ в Кърджали. Вече добре се вижда, че сградата е на няколко крачки от грозния скелет на недовършеното основно училище, започнато преди повече от тридесет години. Ако училището не бъде завършено, то не само ще загрознява пространството около новата детска градина, но в един момент ще стане и опасно.

Изкопните работи и подготовката за строителната площадка за новата детска градина в най-големия кърджалийски квартал започнаха в началото на тази година.

Средствата, които ще бъдат вложени за нейното изграждане са 2 906 000 лева. Това съобщи на брифинг през преди четири месеца кметът на общината доц. д-р инж. Хасан Азис. Тогава градоначалникът заведе на място медиите, за да им покаже къде ще бъде и какво ще представлява новата детска градина.

Както „Нов живот“ предвижда се общият капацитет на градината да бъде за 128 деца, разпределени в шест групи, като две от тях ще са яслени. Проектът включва също зала за спорт и музика и всички необходими площадки в двора.

Средствата са осигурени от Националната програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022 г. на МОН.

Снимки : Валери КОВАЧЕВ

 

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

1 Отговор

  1. Билбао каза:

    4групи е малко, не слагам яслите в сметката. И без това сега строите, ами направете по-голяма сграда или един етаж повече, пак ще има недостиг на места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *