В община Кърджали и постъпило инвестиционно намерение за изграждане на фотоволтаична електроцентрала в Островица и Вишеград

Нов живот

В Община Кърджали е постъпило инвестиционно намерение от управителя на Сън’Р Кърджали“ ЕООД за  изграждане на фотоволтаична електро централа (ФтЕЦ) с индикативна инсталирана мощност до 37 MW, както и на прилежаща техническа инфраструктура за присъединяване на централата към електропреносната мрежа високо напрежение и към отделни консуматори в района на община Кърджали – индустриални и общински, виртуално или посредством директна връзка.

Във връзка с това на предстоящото на 20 юли заседание на Общинския съвет кметът на община Кърджали доц. д-р инж. Хасан Азис ще внесе предложение общинските съветници да дадат предварителното си съгласието за учредяване на възмездно право на строеж на фотоволтаична електроцентрала върху имоти от общинския поземлен фонд. С изключение на един имот, която се намира в землището на Вишеград,  останалите 37 имота са в землището на Островица.

Предвижда се фотоволтаичната електроцентрала да бъде изградена върху минимум 312 декара в границите на тези имоти, става ясно от предложението на кмета до Общинския съвет.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

1 Отговор

  1. 67⁸ каза:

    Това не е много добре. Ако е обработваема земя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *