Задава се 10-то юбилейно преплуване на язовир Кърджали

  • Най-запалените плувци ще покажат възможности на 19 август
  • Стартът е около моста на Сухово, финалът – пред кораба «Емона»

Валентина ИВАНОВА

Ръководството на Спортен клуб по водна топка „Арда“ вече започна организацията за 10-тото юбилейно издание на традиционното  „Преплуване на язовир „Кърджали“. Планирано е за 19 август 2023 година. Регистрацията на участниците е в 8 часа в залива Енчец пред кораба-ресторант „Емона“. Проявата ще се проведе със съдействието на олщина Кърджали. Новината съобщи за „Нов живот“ Величко Карабоюков, треньор в клуба и главен организатор на проявата.

Право на участие в плувното състезание имат всички, родени преди 1 януари 2006 година. Те трябва да представят документ за извършен медицински преглед до три дни преди датата на провежданото събитие.

Част от участниците в предишни издания

Стартът е в 9 часа около моста на Сухово, а финалът – при кораба-ресторант «Емона» Във връзка с юбилея организаторите са избрали дистанцията за преплуване да е 10 км за върастни плувци, а за по-децата до 16 години е 1500 метра.

От съпътстващи лодки ще се следи състоянието на плувците да не се отклоняват от маршрута, а медицинско лице ще наблюдава състоянието им.

Такса за участие няма. В „Преплуване на язовир Кърджали“ няма предвидено класиране. Всички участници ще получат грамота и тениска.

Преплуването на язовир „Кърджали“ винаги привлича много състезатели и гости от цяла България. То е един чудесен начин за популяризиране на природните богатства, с които е надарен Кърджалийският регион.

 

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *