Общинският открит басейн в Кърджали предстои да бъде пуснат в експлоатация след повече от две години прекъсване

Общинският открит басейн „Арпезос“ в Кърджали предстои да бъде пуснат в експлоатация след повече от две години прекъсване, съобщиха от общинската администрация.

От десетина дни общински фирми работят по почистване на плувния комплекс, включващ басейн за възрастни, за деца и водна пързалка. Вече са тествани машините за експлоатация на съоръженията – помпи и друга техника. Закупени са и препаратите за третиране на водните площи. Предприети са действия за обезопасяване по обезопасяване на местата, където се налага в рамките на комплекса.

Басейнът ще е готов за отваряне след като температурата на водата стане подходяща за използване и най-вече, след като бъде издадено разрешението за пускане на обекта от Регионалната здравна инспекция. От Общината обясниха, че басейнът се пуска чак сега заради обстоятелства, които не са позволявали по-рано да бъдат предприети действията по почистване и въвеждане на съоръженията в състояние според изискванията.

БТА припомня, че откритият общински басейн не работи от няколко години. През предходните две – 2021 г. и 2022 г., заедно със закрития плувен басейн, бе включен в списъка на общината за отдаване на концесия. Миналото лято 22-годишният кърджалиец Димитър Григоров инициира подписка за отваряне на открития басейн. За близо месец той събра близо 4000 подписа на кърджалийци, след което заведе подписката в общинската администрация.

Източник: bta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *