Предприемачи от Одрин одобриха бизнес средата в Кърджали

  • Делегацията гостува в няколко водещи местни фирми
  • Проявата е част от програмата на Месеца на Турция в Кърджали

Нов живот

Представителите на бизнеса от Одрин посетиха фирмите „Кяшиф“, „Теклас България“ и „Екип Холдинг“. Делегацията, водена от кмета Реджеп Гюркан, пристигна за среща с местни предприемачи, която ще се проведе в сряда в рамките на инициативата „Месец на Турция в Кърджали“.

Гостите споделиха, че тук има отличната среда за инвестиции. А домакинът-кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис припомни числа, свързани с преките чуждестранни инвестиции в предприятията от не финансовия сектор в областта към края на 2021 г. Те възлизат на малко над 413 млн. евро, което е с 61.1% повече в сравнение с предходната година. Техният дял в общия размер на направените чуждестранни инвестиции в страната е 1.5%. През периода са направени чуждестранни инвестиции във всички общини на областта, като техният размер за община Кърджали е 163,6 млн. евро, или 39,6% от всички инвестиции в областта.

Градоначалникът отбеляза, че през януари т.г. бе открита нова инвестиция за 15 млн. лева във френската компания „Серта“ в Кърджали, която създаде над 100 нови работни места.

Основна задача пред нас като местна власт е осигуряването на отлични условия за инвестиции и работа, и още по-добри условия за живот – съчетанието на тези два ключови приоритета са основата на това Кърджали да е вторият град след София, който има положителен прираст на населението, добави Хасан Азис.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

1 Отговор

  1. Тошко каза:

    И джебелския моза са били

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *