27 камери ще осигуряват спокойствието и сигурността на жителите на община Момчилград

27 камери повишават сигурността на жителите на община Момчилград и ще възпират вандали и нарушители. Съоръженията са с висока разделителна способност и по записите ще могат да се идентифицират извършителите на нередности. 22 от 5-мегапикселови камери вече са монтирани на възлови места в Момчилград. Останалите 5 са в големите населени места на общината – селата Груево, Нановица, Звездел и Равен. Инвестицията е безвъзмездна и е на стойност 40 010 лева, от които 36 009.00 лв. са от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, а 4 001 лв. са национално съфинансиране. Проектът е съвместен и е на община Момчилград, ДФ „Земеделие“ и „МИГ – общини Момчилград и Крумовград“.
Освен камери с част от парите са закупени алуминиеви стойки за монтаж, кутии, професионални мрежови видеорекордери, твърди дискове, резервно захранване, външни табла, комуникационни шкафове, монитори.
Благодарение на оборудването камерите ще записват 24 часа, а записите ще могат да се съхраняват определен период от време. Това ще даде възможност в реално време на компетентните органи да следят всяка камера в реално време и да реагират навременно и адекватно на подадените сигнали. На следващ етап Община Момчилград ще въведе нова система с камери, които имат  вграден софтуер за разпознаване на автомобилни регистрационни номера.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *