Концерт на турска поп група разтресе парк Арпезос Север Шоуто е част от програмата на Месеца на Турция в Кърджали

Нов живот

Поп концертът на група Румели и и нейният фронтмен Баръш Тезджан от побратимената на Кърджали община Текирдаг, Република Турция, изпълниха горната част на парк „Арпезос Север” с млади и стари кърджалийци и гости на града. Ритмичните и по-харт парчетата, изпълнени от Баръш Тезджан, Айтач Кайалъ, Джем Калънч, Ерджан Кючуккъзънлъклъ, Али Юздемир, Мусхет Кълънч и солистката Дидем Гюрджю, разиграха по-темпераментната част от публиката, която пя и танцува заедно с групата.

Поп концертът е част от програмата на Месеца на Турция в Кърджали, а негов специален гост бе генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Гюнгерю. Стана ясно, че по негова инициатива Баръш Тезджан и група „Румели” гостуват в Кърджали.

Официални гости на проявата бяха още кметът доц. д-р Хасан Азис, заместникът му Тунджай Шюкрю, секретарят на общината Себахатин Риза, заместик-председателят на Общинския съвет Рятиф Расим, районният мюфтия Басри Еминефенди и енорийският свещеник отец Петър Гарена.

Кметът на Кърджали доц. д-р Хасан Азис отправи преветствие към публиката. В него той припомни, че преди няколко месеца се е провел Месеца на Испания в Кърджали, а преди това и Месеца на Америка в Кърджали, както и десетневки на Германия.

„Съвсем естествено дойде реда и на Месеца на Турция в Кърджали, организиран съвместно с нашите побратимени общини, посолството на Турция, Генералното консулство в Пловдив. За което им благодаря!”, каза доц. д-р Азис. Той изброи и предстоящите събития в рамките на Месеца на Турция в Кърджали, а те са изложба на керамика на Йозлем Йозкиши от побратимената общинаОдрин, изложба на картини от Тракийския университет, концерт на Балкански симфоничен оркестър към Тракийски университет и изпълнения на дервиши от гр. Одрин, както и седмица на турското кино.

„Благодаря на генералния консул в Пловдив, че по негова инициатива Баръш Тезджан и групата „Румели” са в Кърджали. Нека този поп концерт бъде нашия подарък за младите хора на Кърджали и за всички, които обичат хубавата турска поп, рок и румелийска музика”, каза кметът на Кърджали.

Приветствие към присъстващите отправи и Корхан Кюнгерю. Той благодари на кмета доц. д-р Хасан Азис за положените усилия за организиране на Месеца на Турция в Кърджали, както и на побратимените му общини и организации, дали своя принос за това. Турският консул в Пловдив припомни за отминалите вече събития в рамките на Месеца на Турция в Кърджали. А те са откриване на изложба с творби на млади художници и фотографи от Кърджали и Одрин,изложба по повод Деня на демокрацията и националното единство в Турция, подписан бе протокол за сътрудничество между представители на бизнеса в Кърджали и Одрин.

„Днес Баръш Тезджан и група „Румели” са се събрали, за да ви подарят една приятна вечер със своите изпълнения. Сигурен съм, че ще прекарате едни много приятни мигове с тях”, каза Корхан Кюнгерю. Той предаде и специален поздрав към всички кърджалийци от посланика на Република Турция в България Айлин Секизкьок.

Източник: kardjali.bg

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *