Кметът на Джебел Неджми Али поздрави ардинци по случай 100-годишния юбилей на читалище „Родопска искра“ Кметът на Джебел Неджми Али поздрави ардинци по случай 100-годишния юбилей на читалище „Родопска искра“

Нов живот

Пожелавам Ви, абстрахирайки се от действията на някои недоброжелатели на местно  ниво, да продължите да полагате усилия  за обединяване на хора от различни етноси , култури и възгледи за просперитета и развитието на местните общности. Запазете пламъка на искрата запалена преди 100 години и обединени и единни да работим за запазването на традициите и обичаи на местното население“, с тези думи кметът на Джебел Неджми Али се обръща към председателя на ардинското читалище „Родопска искра“, което отбелязва 100-годишен юбилей.

Голяма група от Джебел, водена от кмета, бе гост на културната институция в Ардино по покана на председателя Юксел Сабри.

Днешният празник е признание за всички бивши и настоящи самодейци и читалищни деятели, които със своя всеотдаен труд са поддържали огъня на знанието и са обогатявали духовния и културен живот на местното население“, отбелязва кметът на Джебел.

В залата на ардинското читалище бе прочетен поздравителен адрес от Община Джебел, поднесена бе и кошница с цветя.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *