130 деца от Момчилград завършиха успешно курс по плуване

Нов живот
130 деца на възраст от 6 до 12 години завършиха успешно „Плувно люто 2023“, организирано от община Момчилград, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Центъра за обществена подкрепа. Курсът продължи един месец и бяха проведени от лицензирания инструктор Янчо Станков. По време на заниманията децата се научиха да плуват и получиха практически съвети за безопасно поведение във водата.
„Плувно лято 2023“ завърши с тържество, в което освен участниците в курса се включиха и техните родители. За децата бяха осигурени сладоледи, а освен тях получиха като подарък бележник и химикал.
„Плувното лято в Момчилград се превърна в традиционно занимание за децата, а интересът се повишава с всяка изминала година. Положителната оценка, особено от страна на родителите, ни дава увереност, че политиката ни, насочена към развитието на децата, е правилна. Вярвам, че през 2024 година интересът към летните занимания ще бъде още по-голям“, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *