Момчилград успешно изгражда свой туристически бранд Включва се в кампанията „Чудесата на България“

Нов живот

Дискусия „Бранд Родопи – Чудесата на Момчилград“ организира в родопския град вестник „Стандарт“, Общество „Културно наследство” – официалният представител на Европа Ностра в България и кампанията „Чудесата на България. Във форума се включиха депутатите Елван Гюркаш, Байрам Байрам, Адлен Шевкед и Хайри Садъков от ДПС, Ангел Георгиев и Емил Янков, областният лидер на ДПС Ресми Мурад, кметът на Община Крумовград Себихан Мехмед, председателят на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер. Тук бяха също арх. Маргарита Трендафилова, директор на Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ на Министерство на културата, Горица Грънчарова – Кожарева, заместник председател на Сметната палата, д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, експерти от МИГ „Момчилград- Крумовград“, представители на Ловно стопанство „Студен кладенец“ и фондация „По – диви Родопи“, служители на общината и други.

Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим представи пред участниците в дискусията възможностите за различните видове туризъм, които има в района.

През миналата година бяха подновени разкопките на един от най-забележителните археологически обекти – Светилището на Орфей край село Татул. Тази година проучването на обекта ще продължи. За съжаление финансирането на разкопките се извършва с ограничените средства на общинския бюджет и е необходимо финансиране от държавата, заяви Илкнур Кязим. Тя посочи, че в Момчилград е много добре развит и туризмът, свързан със спорта, заради добрата база. Тук идват на лагери футболни отбори, на много високо ниво е тенис на маса.

По време на дискусията бяха наградени млади таланти и личности, прославили Момчилград.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *