Кметът Изет Шабан благодари на всички за много добрата организация по време на Дните на Ардино – 2023

Гюнер ШЮКРИ

„Благодаря на всички, които участваха в организацията на традиционните Дни на Ардино -2023. Оценката ми е много висока. Имаше висока посещаемост! Всичко мина много добре и най-важното безпроблемно“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан по време на традиционната седмична оперативка. Той отбеляза, че с решение на Общинския съвет всяка втора седмица на месец август от съответната година е определена за организиране и провеждане на „Дни на Ардино“ и „Фестивал на чистите храни от Родопите“ под мотото „Ръка за ръка за Ардино“.

Тази година община Ардино бе подготвила  богата и разнообразна едноседмична програма за Дните на Ардино. Имаше над 35 прояви. Кметът Изет Шабан откри официално новия Общински пазар, реконструирания градски стадион „Юнак“, единственият Музей на тютюна в страната и новата експозиция в Старата барутчийница. Концертни програми изнесоха поп-фолк изпълнителите Глория и Десислава, както и Христо Паскалев – Паскал, Айдън Мехмед (Ади), Сунай Чалъков, турската певица Елван Гюнайдън. Концертни програми изнесоха още фолклорни състави от областите Кърджали, Смолян, Хасково, Стара Загора, Разград и Добрич,

както и ЦПЛР-ОДК – гр. Ардино, Ансамбълът за турски песни и танци към НЧ „Юмер Лютфи“ в Кърджали, група Трио плюс от Ардино, оркестърът за турски народни песни „Dostlar grubu“ от Кърджали, солистът Джейлян Гюнгьор от Турция. В рамките на Дните на Ардино бе организира изложби на местните творци Ангел Банков и Йозлем Исмаилова, представена бе книгата на Мелтун Кадъоглу „Песни, вдъхновени от земята родна“. НЧ „Родопска искра“ отбеляза тържествено своя 100-годишен юбилей. Прожектиран бе документален филм за живота и дейността на Мустафа Кемал Ататюрк, както и филмът „Изкушението да падаш“ от поредицата на най-добрите български филми от последните години. Голям интерес предизвикаха сред жителите и гостите на Ардино концертните програми на побратимените общини – Нилюфер – Бурса, Картал – Истанбул и Къркларели.  В програмата на Дните на Ардино бяха включени и спортни прояви. Проведе се спортен полумаратон „Ардино-Дяволския мост – Ардино“ и шахматен турнир в комплекс „Белите брези“. На стадион „Юнак“ се изигра и футболна среща между отборите на ФК „Акумулатори-16“ – ФК „Ардино“. Голям интерес предизвика и фестивалът на чистите храни от Родопите – изложение на екологично чисти храни.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *