Продължава разследването за убийството на Алексей Петров

Разследването на убийството на Алексей Петров продължава. Остават неясни мотивите за престъплението.

Бизнесменът и бивша барета Алексей Петров беше застрелян вчера по време на разходка в гориста местност над столичния квартал „Драгалевци“.

По неофициална информация убиецът е използвал пушка с оптичен мерник. Засега разследващите нито потвърждават, нито отричат това.

Това не е първия опит за неговото ликвидиране, преди това е имало и други два опита. Според криминалисти и анализатори мотивът за престъплението може да е скрит в миналото му и да става дума за пари, отмъщение или разчистване на сметките.

“Единият възможен мотив е някакво отмъщение, другият мотив е в момента актуално разчистване на сметките по повод някакво упражняване на влияние – може да бъде бизнес влияние, може да бъде негласно ъндърграунд влияние, може да бъде дори политическо влияние”, каза Иван Савов – криминалист.

“От една страна става въпрос за пари, също става въпрос за его и става въпрос за това, че когато двама души, които имат възможност да организират подобни неща и мокри поръчки, ситуацията е такава, че единият от тях трябва да изпревари”, каза Слави Ангелов – разследващ журналист.

БНТ 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *