Въпреки увеличаването на заплатите: Спешната помощ отново излиза на протест

Назрява поредно недоволство в Спешната помощ. От синдикат „Защита“ съобщават, че в понеделник излизат на протест, съобщи „Фокус“.

„От 11:00 часа пред Министерство на здравеопазването ще бъде организиран поредния протест, на който шофьорите на линейки ще връчат ключовете на министъра“, пише в съобщение до медиите Мария Терзийска от синдикалната организация.

Ето повече за мотивите им:

След поредната глупост, която сътвориха в Тристранката и ощетиха тотално шофьори, парамедици, фелдшери и лекарски асистенти доведе до сериозно социално напрежение и готовност тези групи работещи в системата на Спешна помощ на протест и да започне подготовката за Национална стачка.

След като така брутално излъга работещите с увеличение на заплатите и обеща, че исканията ще бъдат изпълнени, той ще излъже и работещите с категорията на труд, която гръмко обеща, както и ще излъже, че ще вдигне купоните за предпазна храна, които не са вдигани от 15 години. Може да изтъкваме още много причини, както в ЦСМП, така и в болниците, където също не са увеличени заплатите и издръжката, като все повече болници се намират пред фалит.

Източник: Факти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *