Юноша донесе победата на Локомотив над Арда

Локомотив Пловдив постигна пета поредна победа в първенството, след като победи Арда с 1:0. Голът отбеляза юношата на „смърфовете“ Петър Андреев, който се появи на терена в 65-ата минута и в 69-ата отбеляза гола. Той дойде след брилянтна контраатака на домакините. Гостите от Кърджали имаха възможност да изпълнят ъглов удар, топката стигна до Лъчезар Котев, който сбърка, топката му бе отнета, Джовани даде хубав пас на Андреев, който се появи в игра само няколко минути по-рано, той напредна няколко места и с хубав удар я вкара в мрежата.

Само няколко минути по-късно Арда вкара топката в мрежата на Локомотив, но голът не бе затечен заради засада.

Още във 2-ата минута домакините създадоха добро положение. След центриране отдясно обаче топката попадна в ръцете на Анатолий Господинов.

Гостите от Кърджали стигнаха до две статични положения до 5-ата минута, но след две центрирания не се случи нищо любопитно.

В началните 6 минути Станимир Тренчев показа по един бърз жълт картон за двата отбора – първо Хорхе Сегура, а след това Пламен Крачунов видяха картоните.

В 10-ата минута Локомотив Пловдив създаде добро голово положение. Димитър Илиев подаде към Джовани, който финтира двама футболисти на гостите, стреля, но не уцели вратата.

В 19-ата минута Арда създаде много добро голово положение. Абубакар Тунгара пусна хитър пас към Преслав Боруков, който се справи със Сегура, стреля по диагонала, но топката излезе в аут.

Последваха няколко опасни атаки за Локомотив, които обаче не завършиха с голов удар.

В 43-ата минута домакините създадоха и най-чистото си положение за първото полувреме. Матеус Да Силва центриря отдясно на главата на Димитър Илиев, който стреля с глава, но не уцели вратата.

В даденото от съдията продължение Арда направи добра атака, Котев опита да стреля от движение, но ударът му бе блокиран.

Второто полувреме започна така, като завърши и първото – с игра предимно в центъра на терена и без опасни голови положения.

В 53-ата минута Арда изпълни ъглов удар, Радослав Цонев центрира, а Милен Стоев игра с глава, но изпрати топката в аут.

В 62-ата минута Коконов влезе добре отляво, центрира към Станслав Иванов, който стреля, но в аут.

Гостите имаха добра възможност в 67-ата минута. След центриране Милен Желев треля с глава, но Хоркаш спаси.

Локомотив Пловдив поведе в 69-ата минута. Гостите от Кърджали имаха възможност да изпълнят ъглов удар. Те заложиха на заучено положение и топката бе изпратена към Лъчезар Котев, който обаче не овладя добре и тя му бе отнета. Последва изключително бърза контраатака, при която Джовани пусна пас към Петър Андреев, който се озова на стрелкова позиция, стреля по диагонала и матира Анатолий Господинов – 1:0.

В 72-ата минута Арда вкара топката в мрежата. Лъчезар Котев даде дълъг извеждащ пас към Станислав Иванов, който надигра Ангел Лясков, излезе сам срещу Хоркаш, първоначално стражът успя да блокира топката, тя тръгна към аутлинията, но Станислав Иванов я достигна и от малък ъгъл я вкара във вратата. След дълго разглеждане на ситуацията с ВАР попадението не бе зачетено заради засада.

В 86-ата минута Пламен Крачунов стреля с глава, но не уцели вратата на Локомотив.

Футболистите на Арда се опитаха да натиснат своя съперник в последните минути на срещата.

В продължението на срещата резервата на Локомотив Кристиян Пешов стреля, но Господинов спаси.

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – АРДА КЪРДЖАЛИ 1:0
1:0 Петър Андреев 69

Източник: dsport.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *