Появи се първи заподозрян за убийството на Пригожин

Разследването на авиокатастрофата, при която загина Евгений Пригожин и още няколко от лидерите на ЧВК „Вагнер“ разглежда версията за взривно устройство в отсека за колесника на самолета, съобщава се и за първия заподозрян

По предварителни данни именно в близост до шасито на самолета е имало взрив по време на полета. Заради експлозията се откъснало едното крило на Embraer 600, което се ударило в стабилизатора, поради което бизнесджетът започнал рязко да губи височина. Пилотът се е опитал да овладее самолета, показват данните на Flightradar, но след това машината е влязла в свредел и е паднала. Опашката на самолета е намерена на 5 км от фюзелажа. Заради разхерметизацията при взрива пилотите не са могли да съобщят за извънредната ситуация. Без крило и стабилизатор е било невъзможно да овладеят самолета.

Каналите, свързани с „Вагнер“, твърдят, че първият заподозрян е личният пилот на Пригожин и бивш основател на компанията, която е собственик на разбилия се самолет „МНТ Аеро“, Артьом Степанов.

Според каналите той е имал пълен достъп до самолета и се издирва от правоохранителните органи. Степанов е заминал за Камчатка преди самолетът да се разбие. Там следите му се губят. Единственото, което брат му заявил, е, че трети ден няма връзка с него.

По-рано бе съобщено, че телата на Пригожин и неговият заместник Уткин са разпознати, но това не е потвърдено – телата са неразпознаваеми, само по странични белези може да се заключи, че двамата са сред загиналите, а пълното разпознаване ще стане след ДНК анализ.

На снимката: Артьом Степанов – личният пилот на Пригожин, който от три дни е в неизвестност

СЕГА.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *