Остава тежко състоянието на детето, което беше ударено от мълния в Русе

Остава тежко състоянието на детето, което беше ударено от мълния в Русе. То оцеля след като мълнията удря две деца по време на тренировка. Едното от тях по-късно почина в болница.

„Двете деца, ударени от мълния, са на 11 години. Състоянието на оцелялото е тежко и е с опасност за живота. Трудно мога да се ангажирам с шансове за оцеляване на детето. Колегите са успели да го изведат от клинична смърт. Детето е в медикаментозен сън. Няма външни изгаряния“, това заяви д-р Бланш Ангелова от болницата в Русе.

„Правят му се допълнителни изследвания, за да се установи какви са увредите на вътрешните органи. Възстановило е сърдечна дейност и дишане. Фактът, че възстанови сърдечна дейност и спонтанно дишане значи все пак има някакви шансове, нека видим какво ще бъде във времето. Смятам, че за момента колегите са се справили отлично“, добави тя.

Само преди часове другото дете, ударено от мълния,  почина в Русе. Двете деца са от детската школа на футболния клуб и са били на тренировка на едно от помощните игрища на стадион „Дунав“, когато там пада гръм. Пострадалите деца са откарани с две линейки в двете университетски болници в града.

Двете момчета са на по 11 години. Те са от детската школа на местния футболен клуб и са били на тренировка на едно от помощните игрища на стадион „Дунав“, когато там пада гръм.

Пострадалите деца са откарани с 2 линейки в двете университетски болници в града. В болница „Канев“ момчето е докарано в клинична смърт.

В продължение на един час му е правена реанимация, но лекарите не са успели да го спасят. Другото дете е закарано в болница „Медика“ също в клинична смърт.

Дежурният реанимационен екип е успял да възстанови основните му жизнени показатели. То е интубирано, в медикаментозна кома и в тежко състояние.

Провеждат се консултации, за да се установи дали има допълнителни увреждания, съобщиха от здравното заведение.

Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *