Проф. Тодор Черкезов изнесе два доклада на международен медицински форум в Солун Кърджалийски лекари участваха в ХII конгрес на Югоизточноевропейския медицински форум

Нов живот

Кърджалийските медици проф.д-р Тодор Черкезов, дм, д-р Семра Изетова, д-р Диана Вълчева, д-р Кристина Бонева, д-р Антон Бонев и главна медицинска  сестра Сейнур Мюмюн участваха в работата на ХII международен конгрес на Югоизточноевропейския медицински форум. Събитието се състоя от 6 до 9 септември 2023 година в гръцкия град Солун и в него се включиха 150 делегати  от 22 страни на Централна и Източна Европа,

Изнесени бяха 60 доклада в областта на имунологията, онкологията, кардиологията, акушерството, гинекологията,дерматологията.

Под ръководството на президента на ЮЕМФ проф.д-р Андрей Кехайов, дм, се проведе кръгла маса по проблемите на лекарската миграция, която е основна причина за недостиг на лекари, както в България, така и в Европа.

В научната програма на конгреса проф.д-р Тодор Черкезов, дм, се включи с два доклада: проблеми на продължаващото медицинско образование в България – за дискусията в кръглата маса, и в секция дерматология: сравнителен анализ на локалните методи в лечението на гениталната инфекция,причинена от човешкия папиломен вирус.

Известният български учен акушер-гинеколог и специалист по асистирана репродукция проф.д-р Атанас Щерев, дмн, бе обявен за заслужил лекар на Югоизточна Европа.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *