Никола Чанев представи на международния панаир в Солун проекта Защита от наводнения Областният управител на Кърджали участва на най-голямото търговско изложение в Югоизточна Европа

Нов живот

Областният управител Никола Чанев участва в 87-то издание на Международния есенен панаир в Солун – най-голямото търговско изложение в Югоизточна Европа. Тази година отличената страна на форума е България, а фокусът на българския павилион е върху иновациите и високите технологии.

По покана на управляващия орган и съвместния секретариат на Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg Гърция – България, Чанев представи проекта на Областна администрация – Кърджали  –  „Защита от наводнения“, стартирал по време на първия му мандат. Домакин на събитието бе Генералното консулство на България в Солун, а проектът бе посочен като добра практика за насърчаване на двустранното партньорство.

В разговорите между областния управител и генералния ни консул Антон Марков бе изтъкнато, че превенцията и защитата от наводнения ще бъдат приоритет и през новия програмен период 2021-2027 г. Обсъдени бяха и възможностите за финансиране по Програмите Interreg Гърция – България и Balkan-Med.

Изложението продължава до 17 септември, очаква се да бъде посетено от над 300 хиляди гости.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *