Сестрите с кърджалийски корени Джанан и Елис ще се борят на Световното в Белград Едната ще защитава честта на България, а другата на Азербайджан

Валери НЕДЯЛКОВ

Джанан Манолова ще участва в Световното първенство по борба за мъже и жени, което ще се проведе от 16 до 24 септември в Белград. Тя се завръща в националния отбор на България след майчинство. В първенството ще участва и сестра й Елис Манолова, която се състезава за Азербайджан.

Джанан ще се бори в категория 59 килограма, която не е олимпийска, а Елис в категория 62 кг, която е олимпийска.

Корените на двете известни състезателки по борба са от Кърджалийско. Те са многократни носителки на медали от европейски и световни първенства. Техен личен треньор е  баща им Филип Манолов.

Очаквам много силно и оспорвано първенство, защото на него ще се гонят квоти за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. Амбициите на Джанан са за добро представяне, а на Елис да спечели квота за Олимпиадата, каза Филип Манолов.

Джанан е състезателка на „Юнак – Локомотив“ /Русе/. Тя е военизирана и през тази година ще участва и в Световното първенство по борба на военните в Баку.

Освен бивш състезател по борба и треньор Филип Манолов е и международен съдия по борба първа категория. В Кърджали и региона няма друг с такава категория. Свири срещи по първенства и турнири в  цял свят. По думите му формата си поддържа с постоянство, лагери и лишения.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *