1307 деца ще пътуват между селата и Кърджали, за да ходят на училище Одобрени са 34 линии до школа и детски градини

Валентина ИВАНОВА

Дни преди първия учебен ден одобриха 34 ученически линии до училища и детски градини в община Кърджали. От понеделник тече оглед за техническото състояние на всички автобуси, ангажирани с транспорта на децата. Той се провежда от областния отдел на Автомобилната инспекция и ще продължи до четвъртък. Това съобщи за „Нов живот“ Орхан Кадиров, началник на Отдел „Транспорт, рекламна дейност и общинска контрола” в общинска администрация.

Всички превозвачи са задължени да предоставят за проверка автобусите, с които ще транспортират децата. Акцията е на приключване. Всичко трябва да е готово за първия учебен ден.

В общината е постъпила предварителна информация от ръководствата на всички училища за броя на пътуващите ученици и населените места. В зависимост от това се уточняват маршрутите. Всяко дете, заявило желание, че ще пътува, ще бъде превозена. Освен от селата до града, има и няколко вътрешни маршрута. Общо по 34-те линии ще бъдат транспортирани 1307 деца.

Миналата година се проведе обществена поръчка и бяха сключени петгодишни договори със спечелилите фирми. Тогава бяха уточнени и маршрутите, но сега някои търпят промяна, въвеждат се нови спирки, защото някои деца отпадат, идват и нови ученици

Жълти ученически автобуси има 5 в Кърджали – 2 на СУ „П.Р.Славейков“ и по 1 – в средните училища „Свети Климент Охридски“, „Владимир Димитров – Майстора“ и Основно училище „Н.Й.Вапцаров“ с село Рани лист. Те също ще преминат през преглед за техническото им състояние. Те също представят маршрутните си разписания.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *