Борисов готов да разреши кризата със зърнарите, ДПС било част от коалицията Да преброим по сектори кой какви коли кара ли, пита лидерът на ГЕРБ

Борисов се самопредложи да посредничи за решаването на кризата със зърнопроизводителите. Според лидера на ГЕРБ конфликтът между тях и правителството  трябва да се разреши с преговори. Пред журналисти в парламента Борисов изрази учудването си, че няма реакция от страна на ресорните членове на кабинета по кризата.

„Всичко се решава с диалог. Все още не съм чул икономическия министър, търговските аташета какво правят; това е огромен апарат, който стои и чака парламентът да вземе решение. Умолявам да станат активни, да се срещнат с хората и да решат проблемите. Ако има законодателна нужда от нещо ние сме насреща, ще го вкараме и утре ще го решим“, каза недоволен бившият премиер.

Той изрази готовност да посредничи, ако някой го поиска от него.

„Аз знам, че всичко в тази страна, което е станало положително и добро, е станало с диалог. Със сиурност има и доза истина в това, което каза Денков. Въпросът е, че ние не гледаме на ИТ сектора или на който и да е друг сектор автомобилите, и това прави впечатление, това ги дразни“, коментира Борисов луксозните автомобили на хора от бранша.

„Това се набива в последните дни – майбасите. И това ги дразни. Затова казвам – я, да преброим кои сектори какви коли имат тогава“, препоръча лидерът на ГЕРБ.

Той отново не каза кой ще е кандидатът за кмет на София и обясни, че за тях има по-важни неща за решаване в момента.

Некоалицията вече започва да става смешно за хората, защото не отговаря на истината, защото ние по-реална коалиция няма как да бъдем. Нямаме хора във властта, но се чувстваме отговорни защото сме гласували за това правителство”, посочи той. На въпрос дали ДПС е в коалицията той каза: “На практика да”.

Източник: Dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *