За първите осем месеца пожарите в областта са намалели в сравнение със същия период на миналата година

Нов живот

За първите осем месеца на тази година на територията на областта за възникнали 530 произшествия, като пожарите от тях са 275. Сравнено със същия период на миналата година имаме 10 процента по-малко произшествия и 24 процента по-малко пожари. Тази година е по-благосклонна и по-благоприятна за нас като органи на пожарната безопасност, каза пред журналисти комисар Сергей Заимов, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Най-много са пожарите в жилищното стопанство – 32 % и в селското стопанство – 29 %. Водеща причина за пожарите е небрежност при боравене с открит огън или 55 % от всички пожари. Следват пожарите от късо съединение – 18 %. Като се прибави и небрежността в другите й форми –  неправилно ползване на отоплителни и нагревателни уреди пожарите от небрежност стават 74 %.

От началото на годината до средата на септември на  територията на областта при пожари има един загинал и двама пострадали. Лоша статистика, но сравнено с миналата година за този период е имало 4 загинали и 7 пострадали, уточни комисар Сергей Заимов.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *